Odoo ontwikkeling

Om bedrijfsprocessen van u optimaal te automatiseren binnen de 'standaard' functionaliteiten van Odoo hangt voor het grootste deel af van de kwaliteit en de creativiteit van de samenwerking tussen u en ons. Het is gemakkelijk om alles door het maken van aanpassingen op te lossen, vaak zonder te beseffen welke problemen dit kan veroorzaken. We zien regelmatig bedrijfssoftware oplossingen uitgebouwd met geweldige, maar ook onnodige aanpassen tot een niveau waar men niet meer in staat is het verder te upgraden. Met als gevolg dat u werkt met een maatwerk systeem dat perfect aansloot, maar nu niet meer voldoet.  Dit is vaak een standpunt van de zoektocht naar een ander ERP systeem. 

Wij willen graag met u de behoeften in kaart brengen om daarna grondig te vertalen in vereisten en wensen. Ons doel is om een oplossing te creeëeren binnen de standaard functionaliteit van Odoo met minimale , klantspecifieke maatwerk modules, die u wel voordelen biedt van een maatwerk systeem.

Community modules

De Odoo Community Association (OCA) is een non-profit organisatie met als missie de gezamenlijke ontwikkeling van Odoo functies te ondersteunen en het gebruik van Odoo te bevorderen. De belangrijkste doelen van OCA zijn om een hoge mate van kwaliteit in de projecten van OCA's op te bouwen, het behouden en het op lange termijn ondersteunen en onderhouden van projecten en ontwikkelingen.

Partner modules

Daarnaast zijn er nog duizenden modules die door externe partners zijn ontwikkeld. Dat modules niet in OCA worden opgenomen heeft niets te maken met kwaliteit maar is een bewuste keuze. De OCA kan gezien de aard van de omvang een beperkt aantal modules beheren. Via ons netwerk of de diverse fora's hebben wij toegang tot de ontwikkelaar waarmee wij vaak in het bezit kunnen komen van de applicatie. Hierdoor kunnen wij niet alleen kosten effectief handelen, maar ook snel modulair werk aanbieden. 

Odoo • Tekst en afbeelding

Partner modules

Er zijn duizenden modules beschikbaar die door derden zijn ontwikkeld. Dat modules niet in de OCA worden opgenomen heeft niets met de kwaliteit te maken, maar met de aarden der omvang, waardoor hen maar een beperkt aantal modules kan beheren. Via ons netwerk of de fora's hebben wij toegang tot de ontwikkelaar, die vaak bereid zijn om hun werk te delen, of in opdracht verder te ontwikkelen. Hierdoor kunnen wij niet alleen kosten effectief te werk gaan, maar ook snel en modulair maatwerk bieden. Het wiel is tenslotte al uitgevonden en hoeft alleen nog maar aangepast te worden.

Eigen maatwerk

 Aardug heeft een aantal modules ontwikkelt in opdracht van klanten. De klant heeft altijd de keus om het maatwerk specifiek te laten ontwikkelen waarbij de ontwikkel- en onderhoudskosten volledig voor de klant zijn, of wanneer het maatwerk beschikbaar gesteld wordt aan de community. In dit geval kunnen meerdere partijen bijdragen in de kosten van verdere ontwikkeling en onderhoud.

Klantspecifieke ontwikkeling

 Naast alle functionele modules zijn er altijd klantspecifieke wensen. Toevoegen van bepaalde velden voor rapportages bijvoorbeeld of connecties met andere applicaties van uw eigen software pakket. Afhankelijk van de wensen zullen onze eigen ontwikkelaars dit doen, of we kunnen dit uitbesteden aan een partner die al ervaring heeft met de module.