Babysteps

Inzicht in alle gegevens

HomeBabysteps
Ontvang nu prijs- en productinfo in uw mailbox! uw e-mail
logo-babysteps-babyslofjes

Omschrijving

BABYSTEPS

Op een gegeven moment ontgroei je de webshopsoftware en dan komt Odoo

arctic_4

Alexander de Jong, eigenaar Babysteps, Al bijna 4 jaar run ik onder andere de webshop www.baby-steps.nl en deze is ontwikkeld op Magento open source webshop software. In het begin deed ik bijna alles in de webshop backend en had ik daarnaast voldoende aan Excel en een administratiepakket. Als je wat langer bezig bent en de webshops steeds belangrijker worden voor de organisatie is het van belang dat deze optimaal draaien. Het verwerken en administreren van zakelijke orders en internationale orders was een aandachtspunt. Ook het toepassen van diverse modules in de backend om alles mogelijk te maken met Magento droegen niet bij aan de performance en stabiliteit. Het werd meer en meer lastig om bijvoorbeeld up-to-date te blijven. Op een gegeven moment weet je dat het anders moet. Dat de grens is bereikt en dat je marktmogelijkheden mist door de techniek. Magento is een top pakket maar het is geen bedrijfssoftware.

ODOO VOOR BABYSTEPS
Om de backoffice bte professionaliseren, heb ik gekozen voor Odoo. Ik heb meerdere pakketten bekeken de afgelopen jaren.  Met Odoo was ik meteen onder de indruk van de mogelijkheden.  Er ging er een wereld voor mij open. Het bood meer dan waar ik naar op zoek was. Ik dacht vooraf dat Magento leiden moest blijven, maar nu ik Odoo heb staan weet ik dat Magento een belangrijke voordeur is en blijft maar dat Odoo het zenuwcentrum van het hele bedrijf is geworden.

Alexander de JongIk heb eerst in een testomgeving gewerkt om te kijken of ik hier alle processen in kon managen en uiteindelijk is in maart 2015 de installatie uitgevoerd met een koppeling aan de Magento shops. Ik heb er bewust voor gekozen zoveel mogelijk activiteiten rond de implementatie zelf uit te voeren. Het kost wel meer tijd maar verhoogd ook de zelfredzaamheid en druk de kosten.
Voor de fine tuning van onder andere het voorraadbeheer en omdat boekhouding is niet mijn sterkste kant, heb ik gekozen om daarvoor de expertise in te schakelen van Aardug. Ze hebben mij geholpen om inrichting te optimaliseren en verder zijn er nog kleine maatwerk modules geïntegreerd. Per 1 januari 2016 nemen we afscheid van de externe boekhouding en excel is al grotendeels weg omdat Odoo gewoon betere actuele rapportages heeft.

 

De modules in Odoo die Babysteps gebruik zijn:
-CRM (met name voor de Retail klanten)
-Verkoop,
-Inkoop
-Administratie
-Magazijnbeheer
-POS op enkele beurzen
-Odoo E-commerce (internationaal ingericht www.babystepsfootwear.com)
-Odoo Magento Connector ( koppeling Magento met Odoo voor de Nederlandse markt www.baby-steps.nl )
-Odoo WooCommerce Connector ( koppeling WooCommerce met Odoo voor Doe-Het-Zelf Babysteps)

Sinds dat ik ODOO gebruik zijn mijn Magento shops cleaner en presteren beter. De angst dat bij aanpassing en updates de belangrijkste levensader van Babysteps er mee ophoud voor onbepaalde tijd is weg. Bijna alle activiteiten doe ik nu in Odoo. Met Odoo hoef je niet meer in Magento te werken om de orders te verwerken te verwerken. Meer grafische zaken en online marketing doe ik daar nog wel.ODOO geeft mij zoveel meer inzicht in voorraden, betalingsstromen en resultaten dan voorheen. Ik kan nu elk moment sturen. Ik heb met Odoo meer tijd over omdat veel zaken nu zijn geautomatiseerd. De komende maanden ga ik nog dingen fine tunen zoals inkoopvoorstellen, budgetten enz. Odoo is voor mij ook een goede basis om door te groeien. De beperkingen wanneer je alleen met Magento werkt zijn voor mij met Odoo opgeheven. Ik zie nu meer mogelijkheden voor multi-channel aanpak zoals eBay en Amazone waarmee Odoo al koppeling heeft en met mijn andere activiteiten.  De mensen van Aardug denken met me mee en adviseer mij indien gevraagd. Met Aardug als Odoo partner durf ik de volgende stap te nemen en mijn bedrijf verder te laten groeien.

Babysteps

0
Favorites

Related Portfolio