Energie Control Nederland

Inzicht in alle gegevens

HomeEnergie Control Nederland
Ontvang nu prijs- en productinfo in uw mailbox! uw e-mail
EnergieControl Nederland

Omschrijving

Energiecontrol NL

Energiecontrol Nederland is gespecialiseerd in het verbeteren van woningen of bedrijfspanden als het gaat om energiebesparing en energieopwekking. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie met als resultaat: lagere energiekosten.

Aanvragen verwerken

Energiecontrol NL ontvangt dagelijks een groot aantal aanvragen voor energiebesparende maatregelen. Deze aanvragen moeten worden geregistreerd en opgevolgd worden. De boekhouding deed Energiecontrol NL in een online administratiepakket van de boekhouder. Voor offertes en facturatie werd gebruik gemaakt van een maatwerkoplossing en bijna alle andere zaken lagen vast in losse documenten of in Microsoft Excel.

Snel en simpel aan de slag

dennisDennis ter Beke, eigenaar: “We waren op zoek naar een oplossing om al onze processen mee te automatiseren, bij voorkeur in één pakket. Naast verkoop, waarbij punctuele opvolging van verkoopkansen erg belangrijk voor ons is, moest het ook onze andere processen kunnen optimaliseren. Verder zochten we ondersteuning voor processen zoals inkoop en voorraadbeheer, projectadministratie voor het installeren, service-ondersteuning voor garantie- en onderhoudsaanvragen, een complete administratie en rapportagemogelijkheden voor meerdere bedrijven. Een koppelingen met onze webshops was wenselijk en we wilden graag online kunnen werken omdat we veel op locatie zijn voor verkoop en uitvoering. Kortom, we zochten een oplossing waarmee we snel en simpel aan de slag konden, maar dat wel met ons mee kan groeien. In het tempo waarin wij groeien, zijn grote implementatieprojecten en veranderingstrajecten onwenselijk.”

Licentievrij

Ter Beke vervolgt: “Het team van Aardug en de oplossing Odoo maakte direct een goede eerste indruk. De standaard workflow in Odoo sloot goed aan op onze processen. De modulaire inzet van het oplossing was indrukwekkend. Daarnaast is het als open-source-oplossing makkelijk aan te passen aan onze specifiekere wensen. Op advies van Aardug zijn we klein begonnen met de modules Verkoop en Kansenbeheer (CRM). Een mooie bijkomstigheid is dat het geheel licentievrij is. We hadden snel resultaat met een lagere investering in tijd en geld. Binnen enkele weken na de eerste kennismaking werkten we al met Odoo.”

Odoo Verkoop & CRM

Dennis ter Beke vertelt over zijn verkoopproces: “Door de groei in aanvragen en zodoende ook van het team waren we opzoek naar nieuwe bedrijfssoftware. Een oplossing die eenvoudig overzicht biedt in welke fase zich een aanvraag bevindt en ons ondersteunt in de communicatie met de klant. We wilden gestructureerde vastlegging van afspraken en bezoeken, en ondersteuning bij het uitbrengen en opvolgen van offertes. Vanuit de offerte moest de nieuwe oplossing zorgen voor een snelle accurate factuur en betaling en een start geven aan de projectvastlegging. Dit natuurlijk met heldere rapportages en eenvoudige processen. De wens was om alle onze kernactiviteiten onder te brengen in één oplossing.”

E-mails automatisch verwerken

In opdracht van Energiecontrol NL leverde Aardug maatwerk om aanvragen die binnenkomen via vergelijkingssites automatisch in het systeem te zetten. Ook is de functionaliteit voor visuele overzichten uitgebreid door statussen van aanvragen automatisch te laten kleuren wanneer vervolgacties moeten worden ondernomen. Vervolgacties zoals een gepersonaliseerde bedankmail voor de aanvraag of een herinneringsmail een paar dagen nadat offerte is uitgebracht zijn geheel met Odoo geautomatiseerd.

“Met maar één klik kunnen we nu de status van een lead bijwerken. De tijd om offerte te maken hebben we terug gebracht met 60% en de kwaliteit is sterk verbeterd. Vanuit de offerte zorgt de nieuwe oplossing voor een snelle accurate factuur en betaling en automatische vastlegging,” vertelt Dennis ter Beke.

Online offertes en facturen

Energiecontrol NL kan de offerte digitaal versturen maar ook delen met onze klant. Aardug heeft hiervoor maatwerk ontwikkeld waarmee de factuur online weergegeven kan worden, maar ook per mail als offerte kan worden verstuurd. “De online offerte tool van Odoo creëert de offerte snel met een professionele opmaak. De klant kan zijn wijzigingen in de offerte doorvoeren via het Odoo klantportaal. Alle communicatie met de klant wordt automatisch vastgelegd bij de offerte.”

Effiency

Volgens Ter Beke leidt Odoo tot meer efficiency. “Als een klant belt, kunnen we vanuit het centrale klantendashboard direct zien welke offerte er openstaan en hebben we inzicht in eerdere telefonische contacten en/of bezoeken op locatie. We kunnen als team deze informatie delen en ook onderweg hebben we volledige toegang tot deze gegevens.”

Optimaliseren

De komende maanden gaat Energiecontrol NL haar processen verder optimaliseren om nog meer grip te krijgen op de werkstromen. Aardug begeleidt het bedrijf hierin met advies en ondersteuning, wat het eenvoudiger maakt om een volgende stap te zetten.

Meedenken

“Het team van Aardug kent inmiddels onze business en denkt met ons mee over de inzet van Odoo. Onze accountmanager van Aardug houdt ons op de hoogte van nieuwe mogelijkheden. Mijn ideeën vertaalt hij niet alleen in een oplossing en de kosten maar ook naar de technische wenselijkheid, financiële consequentie voor het onderhoud en zorgt dat ze in de goede volgorde worden opgepakt. Aardug heeft een oplossing geleverd die niet alleen voldeed aan onze verwachting, maar het ruimschoots overtrof,” besluit Dennis ter Beke.

Heeft u naar aanleiding van deze casus vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

0
Favorites

Related Portfolio