Actueel

HomeUncategorizedSnelle groei opensource
Ontvang nu prijs- en productinfo in uw mailbox! uw e-mail

Snelle groei opensource

10 redenen waarom bedrijven steeds vaker kiezen voor open source software oplossingen

De ongekende stijging van open source software ( OSS ) maakt de weg vrij voor een snellere en betere technologie met focus op de klant. Er is geen twijfel dat de recente recessie een gelegenheid bood voor OSS omdat het een kosteneffectieve IT-oplossing voor veel bedrijven werd geacht. Echter, met het ergste achter ons blijft de populariteit van OSS stijgen . Waarom ? Omdat er een groot aantal voordelen aan OSS , veel overtuigender dan de software van de relatief lage kosten, die trekken de aandacht van kleine en grote bedrijven in heel de wereld.

Laten we eens een kijkje nemen op een paar:

1 . veiligheid

Hoewel het lijkt misschien een beetje tegenstrijdig , maar de gemakkelijk toegankelijke karakter van open source-code is de basis voor zijn superieure veiligheid . De logica achter deze komt van wat bekend staat als ‘ Linus ‘s Law ‘ , nadat Linus Torvalds de maker van Linux , waarin staat dat ” Gezien genoeg oogbollen , alle bugs zijn oppervlakkig ‘ . Met andere woorden: hoe meer mensen je laten zien en testen van een set van code , hoe waarschijnlijker het is dat eventuele gebreken zullen worden gesignaleerd en snel verholpen .

Vergelijk dit met eigen software , zoals iOS of Windows , die alle informatie met betrekking tot fouten in hun software te weigeren – omdat deze informatie niet beschikbaar is voor het publiek betekent niemand weet precies hoeveel bugs die ze bevatten en niemand kan hun systemen te onderzoeken.

Ook het beperkt aantal ontwikkelaars ze kunnen inzetten voor het opsporen en verhelpen van fouten betekent uiteindelijk langzamer probleemoplossing , vaak met weken of maanden .

Kortom , OSS geeft meer zekerheid voor u, de eindgebruiker , terwijl propriëtaire software beschermt de producent.

2 . kwaliteit

Aansluitend op het thema van de ‘ vele ogen ‘ boven , overweeg dan voor een moment die waarschijnlijk de beste software product opleveren : een handvol ontwikkelaars in een gesloten omgeving of duizenden ontwikkelaars die werken in een gemeenschap ? Dit is het verschil tussen eigen en OSS .

Daarnaast OSS een middel voor bedrijven om op maat gemaakte software pakketten die voldoen aan hun specifieke behoeften te ontwikkelen. In plaats van te vertrouwen op een leverancier geven van uw bedrijf wat het denkt dat je nodig hebt , heb je een stem in het maken van uw software , wat betekent dat uiteindelijk met een hogere kwaliteit , op maat gemaakt pakket dat doet precies wat je wilt doen .

3 . Maatwerk

Langs dezelfde lijnen , kunnen zakelijke gebruikers een bestaand stuk van OSS te nemen en tweaken van hun behoeften . Aangezien de code open is, het is gewoon een geval van wijziging van het aan de functionaliteit die ze willen toevoegen.

Met eigen software , wat je ziet is wat je krijgt . Je snapt het niet aan te passen .

… OSS een middel voor bedrijven om op maat gemaakte software pakketten die voldoen aan hun specifieke behoeften te ontwikkelen.

4 . minder beperkende

Bedrijven gebruik van open software code zijn niet gebonden aan een enkele van een bepaalde leverancier / partner. Waarom is dit een voordeel ? Omdat je niet aan de genade van de verkoper visie, eisen , richtlijnen , prijzen , prioriteiten en het tijdschema .

Ook moeten de leverancier gaan van het bedrijfsleven , of vallen uit de gratie met uw bedrijf ; uw risico is aanzienlijk verminderd .

Door het gebruik van code met sterke steun van de gemeenschap ; is er een veel grotere kans dat het wordt onderhouden en verder ontwikkeld dan software van een commerciële onderneming , die kan worden ontbonden zodra het niet meer financieel haalbaar .

5 . flexibiliteit

Niet alle bedrijven hebben de financiën om de nieuwste software en hardware die installeren en wanneer het uitkomt.

Helaas, met eigen software uw bedrijf is aan de genade van de verkoper . Als voorbeeld , Apple stopte de ondersteuning van de iPhone 3G met iOS 4.2.1 , wat betekent dat veel apps zijn niet meer compatibel met de telefoon .

In tegenstelling tot dit , OSS is meestal veel minder arbeidsintensief , wat betekent dat je het goed kan draaien zelfs op oudere hardware. Het is aan u – niet een paar leveranciers – om te beslissen wanneer het tijd is om te upgraden .

6 . Stroomlijning

In een tijdperk van regelgeving , van de liefdadigheid om sectoren te financieren , wordt OSS neemt het voortouw deels omdat het zo veel beter in zich te houden aan open standaarden dan propriëtaire software is . Wilt u uw systemen te stroomlijnen met andere bedrijven , computers en gebruikers , en willen niet worden beperkt door proprietary bestandsformaten , dan moet je bespreken OSS opties met uw CTO .

7 . controleerbaarheid

Zoals ik in mijn eerste punt worden genoemd , de vreugde van OSS is dat het openstaat voor publieke controle . U kunt zelf zien waar de sterke punten van de software en zwakke punten liggen . Aan de andere kant , met closed source software , je neemt een sprong van het geloof dat wat de verkoper vertelt je de waarheid is. Je hebt geen andere manier om te weten of ze houden van de software veilig of te blijven investeren in en ontwikkelen

8 . Het is goed ondersteund

Dat de meeste gratis en OSS heeft geen aanschafkosten , biedt een duidelijke stimulans voor de vaststelling van OSS , maar de meeste ondernemers zijn blij om te betalen voor onderhoud, onderhoud, opleiding en ondersteuning als deze diensten brengen schijnbare beloning.

Dit is het model voor de meeste OSS bedrijven. Bedrijven die gratis te verspreiden en OSS zijn afhankelijk van de kwaliteit van de ondersteuning die zij bieden voor de inkomsten . Dit werkt als een belangrijke stimulans voor het waarborgen van de kwaliteit van hun diensten .

Dit betekent dat bedrijven met behulp van OSS door een bedrijf zoals wij kunnen er zeker van zijn dat ze krijgen deskundig advies en ondersteuning aan de goede werking van hun IT te waarborgen , het vrijmaken van hun tijd om zich te concentreren op de groei van hun bedrijven.

9 . kosten

Zoals ik al zei geld te besparen is slechts een deel van de aantrekkingskracht van OSS . Dat deel is echter nog steeds vrij groot . Of het nu een content management systeem ( CMS ) of enterpirise resource  planning ( ERP ) , omdat je bouwt met eerder ontwikkelde code, kunt u uw financiën en inspanningen te richten op het aanpassen van de software aan de specifieke behoeften van uw organisatie tegen een fractie te ontmoeten van de kosten .

10 . proefperiode

Als u overweegt het gebruik van OSS , zal het meestal niets kosten om het eerst uit te proberen. Beperkte middelen nodig totdat u zeker bent .

Niets van dit alles is om te zeggen , natuurlijk, dat uw bedrijf per se moet gebruiken OSS voor alles . Maar met de vele voordelen die het bezit , zou je nalatig zijn om het niet te serieus te overwegen . on this site