• Projectoverzicht Functies in Odoo 12
Gebruikmakend van Odoo Projects kunnen de teamleden in een projectonderneming zonder enige moeite een nieuw project uitvoeren en bovendien de projecten beter organiseren via het maken van onderscheidende projectfasen. Met deze functionaliteit kunnen gebruikers op elk gewenst moment de status van taken vaststellen.

Het overzicht van het project ook wel projectsamenvatting genoemd, wordt gebruikt als een korte beschrijving van een project. Dit omvat de algemene basisinformatie, zonder veel details. Gebruikmakend van Odoo projectmodule, kan men eenvoudig een specifiek project of de totale projecten analyseren.

Om een ​​project te analyseren, moeten de modules Project, Urenstaat en Verkoop worden geïnstalleerd. Bij afwezigheid van de urenstaat module en verkoop module is er geen voorziening om het overzichtsrapport in een projectmodule te controleren.

 

Zodra de installatie is voltooid, opent u de projectmodule en maakt u een nieuw project door op de knop "Maken" te klikken.


 

Nadat we een project hebben gemaakt, verschijnt de recent gemaakte project in de projectlijst en elke taak / project bevat een keuze om het overzicht van het project te controleren.

Odoo • Een foto met een geweldige onderschrift
Voeg een bijschrift toe om de betekenis van deze afbeelding te verbeteren.


Wanneer u op deze optie klikt, wordt een eenvoudig overzichtsformulier geopend zoals in de onderstaande afbeelding.

 


Het formulier bevat drie belangrijke velden:

1. Uren: De sectie toont de benutte tijd / uren voor elk project en de totale uren van alle projecten.

2. Tarieven: de sectie toont de percentagetarieven van elk project op basis van de totale uren.

3. Winstgevendheid: de sectie geeft de totale winstgevendheid weer, afhankelijk van het gefactureerde bedrag, het bedrag van de factuur en de urenstaatkosten. De urenstaatkosten worden berekend op basis van de timesheet-kosten van de meerdere medewerkers en de verbruikte uren. En de totale winstgevendheid wordt berekend met behulp van de volgende formule;


Totale winstgevendheid = gefactureerd bedrag + bedrag te factureren - urenstaatkosten


Onder deze optie zijn er enkele sub-opties:


Urenwerk: Totaal aantal uren besteed aan een project, dit project moet worden gefactureerd op basis van urenstaten.

Opgelost: Totaal aantal uren besteed aan een project, dit project moet worden gefactureerd op basis van de bestelde hoeveelheid.

Geen taak gevonden: Totaal aantal uren besteed aan een project, dit project bevat geen taken. Hiermee wordt een factuur gemaakt op basis van uren van het project zelf, niet op de urenstaat van de taak.

Niet-factureerbaar: uren besteed aan een project, dat geen verkooporder creëert, sluit echter urenborden in.

Gefactureerd: totaal gefactureerd bedrag.

Om te factureren: het te factureren bedrag.

Tijdskosten: geeft het bedrag weer, dat wordt berekend op basis van de urenstaatkosten en de door de medewerker doorgebrachte uren over het project.Timesheet Project
Project gefactureerd op basis van urenstaten.

Allereerst moet de eindgebruiker een serviceproduct voor dit project maken met het servicefactureringsbeleid. Urenstaat over taken en servicetracking is - maak een taak in een bestaand project (het maakt het mogelijk om een ​​nieuwe taak in een bestaand project te maken)Ga naar de verkoop module en maak een nieuwe klantorder voor dit product.
Maak hier een klantorder met 50 als bestelde hoeveelheid. Klik vervolgens op de slimme knop Taken om de gemaakte taak te bekijken of ga naar de projectmodule en controleer het bestaande project. Er wordt automatisch een nieuwe taak gemaakt met verkooporderitem SO025: serviceproduct. Men kan de geplande uren zien


Als u een verkooporder voor deze taak wilt maken, klikt u simpelweg op de knop Sales Order Smart (rechterbovenhoek van het taakformulier).

Schakel op het tabblad urenstaten 20 uren bij en klik op de knop Slimme verkooporder. Bij de actie wordt de geleverde hoeveelheid in de klantorder gewijzigd, afhankelijk van de urenstaten.


Maak een factuur voor de geleverde hoeveelheid.

Na deze operaties kan men het huidige overzicht van dit project bekijken.

 


Nu kunt u zien dat uururen uur 20 is geworden (doorgebrachte uren bijgewerkt op urenstaat) en het gefactureerde bedrag is 2000 geworden (geleverde hoeveelheid * productverkoopprijs).

Onder Tijd door mensen geeft de medewerker informatie weer.

Hier is Mitchell Admin de werknemer. Hij bracht bijna 20 uur door voor dit project en de lichtoranje kleur geeft de factureerbare tijd aan. Door op de kleurenbalk te klikken, wordt het bijbehorende urenformulier weergegeven.

 


Onder Tijdschema's / prognoses geeft het de klantorderinformatie weer.

Hier ziet u de verkochte uren, de resterende uren voor het voltooien van het project, de hoeveelheid gereed product, de voorspelde hoeveelheid voor elke maand en het totaal voorspeld, enzovoort.

Geen taak gevonden project

Project zonder taken.

Maak eerst een project zonder taak en open dit project.

 


Er is geen taak gevonden op het urenformulier.

Bekijk dan het projectoverzicht,

Voeg een bijschrift toe om de betekenis van deze afbeelding te verbeteren.


Geen taak gevonden uren werden 15 (bijgewerkte duur op urenstaat) en percentage van geen taak gevonden als 100%. De timesheet-kosten werden uiteindelijk 1500 (15 * timesheet-kosten van de werknemer).

Niet-factureerbaar project

Een project met taken en taken wordt bijgewerkt in de urenstaat. Creëert echter geen klantorder.

Maak eerst een project en voeg vervolgens een taak toe voor dat project, pas later de geplande uren voor die taak toe en werk de uren besteed in de urenstaat bij.