KPMG kiest Odoo als platform voor samenwerking met cliënten

Opensource-softwareontwikkelaar Odoo heeft een monstercontract binnengesleept met KPMG in België. Het internationaal opererende consultancy- en accountancykantoor, dat tot de ‘Big Four’ in België behoort, gaat zijn softwareplatform voor gezamenlijk boekhouden met cliënten geheel herzien, op basis van de online software Odoo. Met deze deal zet Odoo weer een grote stap in de markt voor zakelijke software.
24 juni 2022 in
KPMG kiest Odoo als platform voor samenwerking met cliënten
Martijn Meijer

Boekhoudplatform voor digitalisering, samenwerking en communicatie

KPMG koos voor Odoo na een intensief selectietraject, dat begon met 9 kandidaten. Met de overstap naar Odoo kiest het accountantskantoor voor een volledig geïntegreerd platform. Deze belooft een naadloze communicatie en een vlekkeloze samenwerking met zijn cliënten voor hun financiële administratie. Uiteraard naast het automatiseren en digitaliseren van vele processen. Ook gaat KPMG zijn eigen boekhouding voeren in Odoo.

Video: KPMG kiest voor boekhoudsoftware van Odoo


 

 Geïnteresseerd geraakt?

Neem nu contact op voor de mogelijkheden.

Gezamenlijk module voor accountancy ontwikkeld

KPMG is niet zomaar een nieuwe klant voor Odoo. De twee bedrijven hebben intensief samengewerkt om een nieuwe module te ontwikkelen die het mogelijk maakt om online met cliënten samen te werken aan de boekhouding. Met deze oplossing kunnen accountants data verwerken die wordt aangeleverd door cliënten, zoals facturen en banktransacties.

Onderscheidend in gebruiksvriendelijkheid en data-integratie

Volgens KPMG onderscheidt Odoo zich vooral op gebied van gebruiksvriendelijkheid en data-integratie. “This creates a real revolution in accounting work, of which the purely administrative part is significantly reduced.” volgens Wim Van den Brande, Head of Tax, Legal and Accountancy (bron).

Gebruikmaken van articifical intelligence

De softwaremodule integreert ook artificial intelligence (AI), waarmee het verwerken en herkennen van de verzamelde gegevens veel sneller en nauwkeuriger verloopt. Daardoor wordt er veel tijd bespaard bij het coderen en boeken van de gegevens. “The processing time for accounting documents, prior to analysis, is reduced from 2 days to 5 hours,” stelt Jo Vandendriessche, projectmanager van KPMG. “There is no more tedious waiting time for scanning, for example, and the software is ready for electronic invoicing formats like Peppol. The frees up so much time to do our real job: reporting and consulting.”

Voor ieder accountancykantoor

Het contract met KPMG is vrij van enige exclusiviteit. Ieder accountantskantoor kan dus gebruik maken van de nieuwe module voor online samen boekhouden met cliënten. Goed om te weten: in Nederland biedt Odoo zijn boekhoudpakket geheel gratis aan via One app for free. Neem voor meer informatie contact op met Aardug.

Wat kost Odoo?

Krijg nu de Boekhoud-app gratis. Bekijk nu de prijzen voor uw totaaloplossing.