Odoo 15 is uit!

Odoo 15 is uit en kent weer een boel nieuwe functies en verbeteringen
30 november 2021 in
Odoo 15 is uit!
Administrator

Odoo 15 is sinds een paar weken beschikbaar. Deze nieuwe versie van Odoo kenmerkt zich vooral door veel technische optimalisaties en nieuwe features voor bestaande apps. Odoo 15 werd gelanceerd tijdens het Odoo Experience-evenement op 6 oktober 2021 (kijk de keynote terug).

Update 14-12-2021: Bekijk de release notes van Odoo 15 in onze nieuwe blog.

 
 

Weer sneller en stabieler

Aardug-directeur Arjan Rosman licht toe: “In Odoo 15 is eigenlijk alles weer naar een hoger niveau getild. Onder de motorkap is Odoo nog sneller en stabieler geworden. Daarmee is de software nog geschikter geworden voor middelgrote bedrijven met grote volumes.”

Nieuwe features

In totaal is Odoo op meer dan 300 punten verbeterd, waarbij er vooral nieuwe features zijn toegevoegd aan bestaande apps. Zo zijn er verbeteringen aangebracht aan de web-kant van Odoo, dus op gebied van website, webshop en B2B-portal. Denk bijvoorbeeld aan de WYSIWYG-editor, verbetering van de gebruiksvriendelijkheid en handige nieuwe functies. Ook het onderdeel Boekhouding is uitgebreid, bijvoorbeeld op gebied van het rapporteren in multicompany-omgevingen en lokalisaties. Verder heeft Odoo veel aandacht besteed aan online samenwerken, in een tijd waarin we niet met z'n allen op het kantoor kunnen werken. Zo biedt Odoo 15 slimme functies voor chat en video-vergaderen met collega en klanten, rechtstreeks vanuit Odoo en direct vastgelegd. Bekijk de lijst met alle verbeteringen in Odoo 15.

Groei in middensegment

“De wereldwijde trend is dat Odoo ook in het middensegment verder doorgroeit, dus bedrijven met zo’n 50 tot 250 gebruikers. Bij deze groep bedrijven komt Odoo steeds vaker in beeld,” vertelt Arjan. “De prijs is hetzelfde gebleven, waardoor de toch al sterke prijs-kwaliteitverhouding van Odoo verder is verbeterd. Bovendien sluit in deze tijd de oplossing van Odoo nog beter aan, omdat je thuis en op de werk dezelfde mogelijkheden hebt en je altijd en overal efficiënt, plezierig en veilig kunt werken. Zonder grote investeringen in hardware en zonder trage systemen.”

Odoo 15 is kortom weer een grote stap vooruit, waarmee Odoo haar marktpositie verder kunnen uitbouwen.”

Eerste klanten live

Aardug is momenteel al bestaande klanten aan het upgraden naar de nieuwste versie. De eerste nieuwe klanten zijn al live met Odoo 15.

Uitbreiding Aardug-team

Leuk om te vertellen is dat we ons team de afgelopen periode hebben uitgebreid met 4 nieuwe medewerkers. Maarten is gestart als junior consultant en Jort als technisch consultant. Ook hebben we 2 extra developers verwelkomd. Het Aardug-team is daarmee doorgegroeid naar 20 mensen.

Meer informatie

Wil je meer weten over Odoo 15 of de geschiktheid van Odoo voor jouw organisatie? Neem contact ons op voor een kennismaking of demo!