Ontdek de nieuwe mogelijkheden van Odoo 18

4 juni 2024 in
Ontdek de nieuwe mogelijkheden van Odoo 18
Administrator

Op vrijdag 24 mei 2024 is de roadmap van Odoo 18 gepresenteerd op de partnerdag van Odoo, en uiteraard was Aardug hierbij aanwezig. Wij zijn zeer enthousiast over de aangekondigde functies en verbeteringen die de nieuwe versie, gepland voor het najaar van 2024, met zich meebrengt. Gebruikers kunnen uitkijken naar een reeks vernieuwingen en verbeteringen, die hun bedrijfsprocessen nog efficiënter zullen maken. In deze bijdrage bespreken we de belangrijkste vernieuwingen in Odoo 18, zodat jij goed voorbereid bent. Aardug volgt deze ontwikkelingen op de voet en staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te ondersteunen bij de upgrade naar deze nieuwe versie.

Sales en klantbeheer 

Sales commissies 

Een van de opvallende nieuwe modules is de sales commissies module. Deze module stelt bedrijven in staat om commissies voor verkoopmedewerkers te berekenen op basis van verschillende criteria zoals gefactureerd bedrag, verkochte hoeveelheid en marge. Gebruikers kunnen specifieke regels combineren en aanpassingen doen per productcategorie of terugkerende periode, wat zorgt voor een flexibele en nauwkeurige commissieberekening. 

Loyaliteit in het portaal 

Loyaliteitsprogramma's worden nu direct geïntegreerd in het klantportaal. Dit betekent dat klanten hun loyaliteitspunten kunnen bekijken en beheren zonder het portaal te verlaten, wat de klantbetrokkenheid en tevredenheid verhoogt.

E-commerce en POS 

Verbeterde e-commerce functionaliteiten 

Odoo 18 introduceert diverse verbeteringen voor e-commerce, waaronder een nieuwe locatiewidget, een eenpagina-afrekenproces en meerdere SEO-verbeteringen. Ook kunnen gebruikers nu voorraadniveaus van meerdere magazijnen op productpagina's tonen en is er een verbeterde Click & Collect-stroom. 

Point of Sale (POS) 

De POS-module krijgt ook een upgrade met functies zoals het aanmaken van producten zonder de POS-interface te verlaten en barcodescanning. Daarnaast is er een nieuw design voor een betere gebruikerservaring bij het inloggen en afrekenen. 

Voorraad en inkoop 

Geoptimaliseerde leveringsprocessen 

Met nieuwe functies voor het dispatchen van leveringen, zoals het toewijzen van voertuigen aan leveringsrondes en het gebruik van een kaartweergave, wordt het beheren van leveringen een stuk efficiënter. Ook zijn er verbeteringen in geautomatiseerde batchprocessen en putaway regels (opslagrichtlijnen). 

Barcode app verbeteringen 

De barcode app is vernieuwd en kan nu geïnstalleerd worden als een PWA (web-applicatie) op mobiele apparaten. Dit biedt gebruikers meer flexibiliteit en gemak bij het beheren van hun voorraad via mobiele apparaten. 

Benieuwd naar wat Odoo jou kan bieden?

Vraag vrijblijvend een demo aan inclusief een demo van 30 minuten.

Productie en MRP 

Geautomatiseerde aanvullingen en flexibele routes 

De MRP-module ziet een aantal belangrijke updates, waaronder een vernieuwde gebruikersinterface en automatische aanvulling van materialen met directe toegang tot routes. Dit zorgt voor een gestroomlijnd productieproces. 

Gantt view verbeteringen 

De Gantt-view in Odoo 18 is verbeterd met functies zoals in- en uitzoomen, horizontaal scrollen en het weergeven van één taak per regel, wat het beheer van projecten overzichtelijker maakt. 

Boekhouding en financiën 

Nieuw facturatiesysteem 

Odoo 18 introduceert een vernieuwd facturatiesysteem met dezelfde dashboard, maar met verbeterde onboarding en nieuwe functies. Gebruikers kunnen nu eenvoudiger facturen bewerken, belastingselecties maken en de lay-out van facturen vooraf bekijken. 

Verbeterde reconciliatie en bank synchronisatie 

De reconciliatiemodule heeft nu een Kanban-quick create optie, en de UX voor bank synchronisatie is sterk verbeterd met meer providers en betere matching van batchbetalingen. 

HR en payroll 

Nieuwe onboarding en recruitment verbeteringen 

De HR-module krijgt nieuwe onboarding-processen en recruitment verbeteringen zoals regex voor het parseren van inkomende e-mails van jobboards en het direct posten van vacatures op platforms zoals Monster. 

Tijdbeheer en verlof 

Er zijn significante verbeteringen in het tijdbeheer en verlofsysteem, waaronder prestatieverbeteringen, het direct goedkeuren van verlofaanvragen vanuit het overzichtsscherm en de optie om nationale feestdagen op te nemen in verlofkalenders. 

CRM en marketing 

Nieuwe CRM functionaliteiten 

Een nieuwe CRM-app helpt bedrijven om hun community te benutten voor contentpromotie. Gebruikers kunnen eenvoudig kaarten sturen die online gepost kunnen worden met één klik. Bovendien zijn er verbeterde tools voor WhatsApp-integratie en diverse andere verbeteringen in de marketing automation workflows. 

Conclusie 

Odoo brengt met deze nieuwe versie weer een scala aan nieuwe mogelijkheden en verbeteringen die zowel nieuwe als bestaande gebruikers zullen helpen om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren. Wij zijn zeer enthousiast om onze bestaande en nieuwe klanten te laten profiteren van deze nieuwe versie.

Ben je benieuwd wat Odoo 18 voor jou kan betekenen of hoe je kunt upgraden naar deze nieuwe versie? Neem dan gerust contact met ons op, wij zijn namelijk dé specialist in Odoo implementaties en migraties.

Klik hier voor de volledige Odoo 18 roadmap