Ontdek Odoo 16: supersnel en met nieuwe (all-in) prijzen

27 oktober 2022 in
Ontdek Odoo 16: supersnel en met nieuwe (all-in) prijzen
Aardug, Lennard Bijker
Yes, Odoo 16 is uit! Als we al reikhalzend uitkeken naar een nieuwe versie van Odoo, dan is het wel naar deze. Want met versie 16 zet Odoo enorme stappen op gebied van snelheid, kennisdeling en doorontwikkeling van apps. En extra goed nieuws voor het MKB: vanaf nu krijg je voor de prijs van één app… de beschikking over alle apps! Alle reden dus om Odoo 16 nader te verkennen. Dit artikel geeft je een overzicht van het belangrijkste nieuws over deze release.  

Verbazingwekkend snel

Odoom heeft onze verwachtingen meer dan waargemaakt. Ten opzichte van Odoo 15 – ook al geen langzame jongen – is Odoo 16 nog veel sneller geworden. Zo reageert het systeem supersnel op de gebruiker; je klikt en het volgende scherm is er, zonder te moeten wachten. Maar dat is niet alles. Odoo 16 handelt nog meer acties automatisch af die in andere systemen nog steeds handmatig moeten worden uitgevoerd. Daardoor kun je in Odoo taken veel sneller uitvoeren. Bijvoorbeeld het aanmaken van een verkoopfactuur, zoals Fabien Pinckaers (CEO/oprichter van Odoo) op ludieke wijze demonstreerde.


Vernieuwde boekhouding

De intensieve samenwerking tussen KPMG en Odoo is onmiskenbaar aanwezig in de vernieuwde  boekhoudmodule van Odoo 16. Rapportages sluiten nu optimaal aan op de werkwijze van accountants. Financiële processen zijn verder geautomatiseerd. Via de nieuwe koppeling met de Belastingdienst dien je de btw- en icp-aangifte in met een druk op de knop. De nieuwe systematiek van kostenhouders en kostendragers geeft je nog meer flexibiliteit en financieel inzicht. 

Nieuwe dashboards

Odoo Odoo geeft je nu nog makkelijker realtime inzicht in je processen met 20 nieuwe standaard dashboards, die je zelf naar wens kunt aanpassen. Ook kun je eenvoudig zelf dashboards creeren. De dashboards maken gebruik van Odoo Spreadsheets, dat gegevens uit de Odoo databse realtime toont en beschikbaar stelt voor analysetools.

Manufacturing Execution System uitgebreid

De vernieuwde planning van het Manufacturing Execution System biedt uitgebreid inzicht in de capaciteit met vernieuwde workcenter-schermen. Door de verdere integratie met forecasting kun je tijdens het aanmaken van de verkooporder al realistische levertijden aangeven aan de klant.

Maak unieke websites en webshops met deze nieuwe features

De Website-app maakt het je nu nog makkelijker om je website actueel te houden, doordat de frontend en backend nu zijn geïntegreerd in één gebruiksvriendelijk scherm. Alle opties vind je op de plekken waar je deze verwacht, waardoor je niet meer hoeft te zoeken.  

De configurator is uitgebreid met veel nieuwe functies. Zo biedt de app nieuwe scroll-animaties voor je content en een nieuw grid-systeem voor het plaatsen van je content. En ook de website profiteert van de snelheidsverbeteringen in Odoo; webpagina’s laden nu tot 2.5x sneller.


 
 

eCommerce

We mogen een langverwachte nieuwe functie verwelkomen in de eCommerce app van Odoo 16: het herbestellen van orders.  Verder biedt het systeem nieuwe betaalproviders en kun je je conversie verhogen met nieuwe functies zoals een Bestel nu-optie en aanpasbare blokken voor upselling. Verder profiteert de eCommerce app uiteraard ook van alle verbeteringen in de Website app, waarbij de eCommerce app zelfs tot zelfs 3.9x sneller is.

Nieuwe kennis-app

Zoek je wel eens naar handleidingen voor een proces? Dit hoeft niet langer. Met Odoo 16 en de nieuwe Knowledge app creëer je eenvoudig online handleidingen en hulpmiddelen en bied je deze op het juiste moment in het proces aan. Beheer alle kennis op één centrale plek!

Ontdek de nieuwe versie op Odoo16.nl

Wil je meer weten over Odoo 16 of overstappen? Ontdek dan onze gloednieuwe website odoo16.nl. Je vindt er alle details, video’s en uitleg over Odoo 16 en ook hoe je kunt overstappen naar deze baanbrekende update van Odoo.