Odoo ontwikkeling

Neem contact op


Automatiseren


Om uw bedrijfsprocessen optimaal te kunnen automatiseren binnen de 'standaard' functionaliteiten van Odoo, hangt voor het grootste deel af van de kwaliteit en de creativiteit van de samenwerking.

Het is gemakkelijk om alles door het maken van aanpassingen op te lossen, vaak zonder te beseffen welke problemen dit kan veroorzaken. We zien regelmatig bedrijfssoftware oplossingen uitgebouwd met geweldige, maar ook onnodige aanpassingen, tot een niveau waar men niet meer in staat is verder te upgraden. Met als gevolg dat u werkt met een maatwerk systeem dat perfect aansloot, maar nu niet meer voldoet. Dit is vaak een standpunt van de zoektocht naar een ander ERP systeem. Wij willen graag met u de behoeften in kaart brengen om daarna grondig te vertalen in vereisten en wensen. Ons doel is om een oplossing te creëren binnen de standaard functionaliteit van Odoo met minimale, klantspecifieke maatwerk modules, die u wel de voordelen biedt van een maatwerk systeem.

Community modules


De Odoo Community Association (OCA), is een non-profit organisatie met als missie de gezamelijke ontwikkeling van Odoo functies te ondersteunen en het gebruik van Odoo te bevorderen. De belangrijkste doelen van OCA zijn om een hoge mate van kwaliteit in de projecten van OCA's op te bouwen, het behouden en het op lange termijn ondersteunen en onderhouden van projecten en ontwikkelingen.

 

Partner modules


Er zijn duizenden modules beschikbaar die door derden zijn ontwikkeld. Dat modules niet in de OCA worden opgenomen heeft niets met de kwaliteit te maken, maar met de aard en de omvang, waardoor men maar een beperkt aantal modules kan beheren. Via ons netwerk of de fora's hebben wij toegang tot de ontwikkelaars, die vaak bereid zijn om hun werk te delen, of in opdracht verder te ontwikkelen. Hierdoor kunnen wij niet alleen kosten effectief te werk gaan, maar ook snel en modulair maatwerk bieden. Het wiel is tenslotte al uitgevonden en hoeft alleen nog maar aangepast te worden. 

Eigen maatwerk


Aardug heeft een aantal modules ontwikkelt in opdracht van klanten. De klant heeft altijd de keus om het maatwerk specifiek te laten ontwikkelen, waarbij de ontwikkel- en onderhoudskosten volledig voor de klant zijn, of wanneer het maatwerk beschikbaar gesteld wordt aan de community. In dit geval kunnen meerdere partijen bijdragen in de kosten van verdere ontwikkeling en onderhoud.


Klantspecifieke ontwikkeling


Naast alle functionele modules zijn er altijd klantspecifieke wensen. Het toevoegen van bepaalde velden voor rapportages bijvoorbeeld of connecties met andere applicaties van uw eigen software pakket. Afhankelijk van de wensen zullen onze eigen ontwikkelaars dit doen, maar we kunnen dit uitbesteden aan een partner die al ervaring heeft met de module.