Odoo training

Neem contact op

Odoo training


Odoo heeft een intuïtieve gebruikers interface. Toch moeten Odoo gebruikers getraind worden. Op het internet is veel documentatie voorhanden en how-to video's. Veel bedrijven prefereerden toch altijd nog een goede training om gebruikers snel, en op de juiste wijze gebruik te laten maken van Odoo als onderdeel van het veranderingsproces.

Functionele training


Functionele trainingen worden gegeven aan zowel kern- als eindgebruikers. De kerngebruikers worden in het algemeen getraind in nagenoeg alle modules. De eindgebruikers worden meestal getraind in het functioneel gebied waarin zij werkzaam zijn. Ons advies is om iedere gebruiker daarnaast inzicht te geven hoe Odoo werkt zodat zichtbaar is hoe hun werkzaamheden onderdeel zijn van de totale workflow.


Quickstart training


Als u met een beperkter aantal modules begint of veel zelf wilt doen, hebben we een zogenaamd aantal quick start trainingen. Deze trainingen zijn er op gericht om u in korte tijd tegen beperkte kosten wegwijs te maken met Odoo. Wij gaan uit van een bepaalde basiskennis van bedrijfsprocessen en van een sterk, zelflerend vermogen. Quick start trainingen zijn ook zeer geschikt om inzicht te krijgen in de mogelijkheden van Odoo als onderdeel van het Odoo advies traject, of implementatie.

Technische training


Odoo is Opensource en iedere organisatie mag aanpassingen maken in de bronbestanden. Heeft uw organisatie eigen technisch beheerders in dienst, dan kunnen wij hen trainen zodat zij in staat zijn tot een bepaalt niveau aanpassingen te doen aan uw Odoo omgeving.Gebruikersmanagement


Het aanmaken én het niet op actief zetten van gebruikers vergt enige kennis om zo de integriteit van het systeem te kunnen waarborgen. Een nieuwe gebruiker moet voldoende rechten krijgen om zijn taken naar behoren te kunnen doen maar hoeft aan de andere kant -misschien- geen inzicht krijgen in vertrouwelijke en privacygevoelige informatie die niet voor hem is bestemt.

Procesdocumentatie


Als u Odoo vergaand heeft laten configureren en aanpassen naar uw wensen, dan is het voor gebruikers na de training vaak handig om trainingsmateriaal mee te nemen als naslagwerk, en tevens voor nieuwe medewerkers. Wij kunnen onze standaard trainings documenten aanpassen op uw processen.