Odoo migratie

Neem contact op


Migratie


Ben je toe aan nieuwe software? Dan kan de overstap naar een nieuwe versie of een ander bedrijfssoftwarepakket noodzakelijk zijn. Ons team staat klaar om de migratie naar de nieuwste versie van Odoo vlot en succesvol te laten verlopen.

Migratie naar nieuwere versie van Odoo


Odoo ontwikkelt zich razendsnel met nieuwe functionaliteiten en gemoderniseerde basisstructuren. Elke ERP-migratie, inclusief die van Odoo, vraagt om speciale aandacht. Het gaat niet alleen om het migreren van data en databases naar een nieuwere versie, maar ook om het meenemen van gekoppelde systemen. Een gedegen migratieplan is hierbij onmisbaar. Voor het migreren van een Odoo-database naar een nieuwere versie bieden we verschillende opties. Met een Enterprise contract migreren we basis- en eventuele eigen modules soepel naar de nieuwere versie van Odoo, waarbij we je begeleiden voor een naadloze overgang. Zonder Enterprise contract kunnen we met behulp van het OCA Open Upgrade-project naar een hogere versie migreren. In bepaalde gevallen kan een nieuwe installatie en het migreren van basisinformatie/data ook een goede keuze zijn. Wij adviseren je graag over de beste migratiestrategie.


Migratie vanuit andere pakketten naar Odoo


Als je van een ander pakket wilt overstappen naar Odoo, ondersteunen wij je bij het overzetten van de data. Onze consultants verkennen de mogelijkheden om informatie uit je oude pakket te exporteren naar Odoo en helpen bij het opstellen van een migratieplan voor een succesvolle overgang.

Data importeren


Heb je te maken met grote bestanden of formaten die lastig te importeren zijn? Wij beschikken over diverse middelen om deze alsnog in Odoo te integreren.


Migratieplan


Een migratieplan is meer dan een projectplan; het brengt ook de risico's van de migratie in kaart. Het zorgt ervoor dat alle stappen correct en in de juiste volgorde worden uitgevoerd en dat medewerkers getraind worden om met de nieuwste versie te kunnen werken. Het doel is de bedrijfscontinuïteit te waarborgen tijdens en na de migratie.

Migratie maatwerk


Bij migratie kom je vaak processen tegen, die je in het verleden hebt geoptimaliseerd met maatwerk. Ons team zorgt ervoor dat deze optimalisaties ook in de nieuwe situatie behouden blijven. We passen oud maatwerk aan of ontwikkelen nieuw maatwerk om je processen optimaal te ondersteunen.


Benieuwd naar wat Odoo jou kan bieden?

Vraag vrijblijvend een demo aan inclusief een demo van 30 minuten.